Den eneste ene 4 -. hvordan bevarer vi den erotiske gnist i et langt forhold

Kategoriseret under Utroskab og tagget med , , , .

Det er jo, hvad der på udenlandsk kaldes ’the million dollar question’. Hvis der fandtes ét svar og jeg havde dette, ville jeg blive millionær. Virkeligheden er mangfoldig, og der er mange svar. Men jeg vil give et par overvejelser:

Jeg er sikker på, at de færreste har missionærstillingen (mand oven på kvinde), som det eneste og livslange ønske til sex.

Seksualiteten udvikles og forandrer sig gennem livet. Jeg tror vi bliver nødt til at være åbne for forandringerne hos hinanden. Den lyst og tiltrækning vi oplever som unge, vil givetvis ændre udtryk efterhånden som vi modnes og ældes. For at bevare den seksuelle gnist må vi derfor være åbne for vores foranderlige drømme. Det er jo urealistisk at tro, at den seksualitet vi rummer, når vi går ind i et forhold, er uforanderlig. Mange interesser forandrer sig. Hvorfor ikke også de seksuelle?

I kan jo tale med hinanden om, hvordan jeres seksuelle drømme så ud som teenagere, som 20-årige, 30-årige osv. Det er forholdsvis harmløst at tale om. Det kan give jer mere indsigt i hinanden og måske give anledning til at forstå, hvad der gav forandringerne.

Vores mere blomstrende seksuelle fantasier udvikles for de fleste først i en moden alder (’moden’ kan godt være 25-30 år). Vores lyst til at eksperimentere kommer, når vi har gjort de første seksuelle erfaringer, men rødderne til vores farverige lyster kan sagtens gå tilbage til meget tidlige forestillinger.

Lyst til seksuelt krydderi gennem påklædning, rollespil, bondage (leg med reb og binding) eller lyst til dominans og overgivelse kan sagtens være opstået meget tidligt i livet, og kan være baseret på barndommens fangelege mv., men de udfoldes først som en del af den modne seksualitet.

Vores seksualitet udvikler sig gennem livet, og for at bevare den seksuelle spænding, dvs. mulighederne for at udfordre og blive udfordret, skal vi jo kende hinandens ønsker. Det gør vi kun gennem samtale. Selvom det i begyndelsen kan være både svært og ’pinligt’ at sætte ord på vores hemmelige ønsker – endda overfor den elskede – kan vi bevare gnisten i forholdet ved forsigtigt at åbne dørene til vores hemmelige haver.

Lystproblemer findes oftest i relationen. Hvis der er problemer med manglende lyst skyldes det oftest underliggende problemer i forholdet. Vi må begynde at lede der. Men vi skal også være opmærksom på manglende lyst som følge af stress, sygdom og ikke mindst som en bivirkning ved medicinsk behandling af en række sygdomme. Lystproblemer skal derfor undersøges grundigt, så den rette årsag bliver fundet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *