Kald dem lystlæber

Kategoriseret under Kroppen og tagget med , .

Jeg deltog i søndags ved et herligt arrangement ‘Kvinde kend din orgasme’ på Mungo Park teatret i Allerød. Vi var forsamlet 50-60 kvinder og 10-20 mænd, der hørte på oplæg om og diskuterede sex og orgasme og krop og sexundervisning og meget mere. Teaterinstruktør Kamilla Wargo Brekling holdt oplæg sammen med seksualterapeut og orgasmetræner Pia Struck og formand for Jordmoderforeningen Lillian Bondo.

Blandt de diskuterede emner var, hvordan vi taler om sex, hvor der opstod en lille diskussion af  ordet ’skamlæber’ der er en udbredt men nedsættende betegnelse for de synlige ydre kvindelige kønsorganer.

Jeg er helt enig i, at sammenkoblingen mellem kønsorganer og skam er forældet og forkastelig. Selv finder jeg ordet ‘kønslæber’ meget kønsløst og meget lidt frækt, ‘Åh skat, du har sådan nogle smukke kønslæber’…. Det holder ikke i ophedet tilstand.

Jeg foreslog forsamlingen ordet ‘lystlæber’, og synes jeg var vældig original, fordi det også kan bruges om skambenet, nu lystbenet m.v.

En søgning på google viser at andre var geniale allerede i 2002, formentlig også tidligere. Jeg synes dog stadig det er et godt ord, som jeg hermed vil indføre på min blog.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *