Kinky og hvad så

Kategoriseret under Kinks &fetish og tagget med , , , , , , , , , , , .

Hvad stiller vi op med vores særlige seksuelle ønsker? Hvordan håndterer vi vores egne følelser af at være anderledes og skammen ved at fortælle den elskede om vores fantasier?

Jeg havde oprindeligt sat mig for at skrive om kinky sex; om trekanter, firkanter, gruppesex, gangbang, piske og håndjern, bondage og brystklemmer, lak og læder, gummi og latex, om urinsex, sex med hunde, hamstere og papegøjer, men jo mere jeg grubler, desto sværere bliver det at finde ud af, hvad der er kinky.

Kinky kommer fra engelsk og betyder iflg Den store danske encyklopædi ’bizar; excentrisk; provokerende (især hvad angår det seksuelle)’. På engelsk betyder kink en ’bugtning på noget, som er ret, f.eks. et reb eller et hår’. Det kan også betyde ’et usædvanligt eller unormalt karaktertræk i personligheden’.

Kinky sex er ’anderledes sex’, dvs. sex. der afviger fra det normale. Hvad er da normalt? For at forstå det, skal vi helt ind under dynerne hos familien Danmark, og lige der fra smørhullet er der ikke megen viden at hente.

’Normalt’ har også to betydninger: En statistisk/matematisk: ’det som de fleste gør’, og en sociologisk: ’det som regnes for acceptabelt eller almindeligt i en given kultur’. Det er statistisk unormalt for en dansker at bestige bjerge, for vi har ingen bjerge, men det er kulturelt normalt (acceptabelt) at vandre i Pyrenæerne. Det er unormalt at piske sig til blods eller stikke sig med nåle i Danmark, mens det er normalt ved visse religiøse højtideligheder blandt muslimer og hinduer.

Det er statistisk ’normalt’ at have sex 1-2 gange om ugen, for det gør de fleste i en bestemt aldersgruppe. Det er normalt at være gift med en kvinde, hvis man er en mand, for det gør de fleste. Det er sociologisk ’normalt’ dvs. acceptabelt at have sex med en af det modsatte køn, men uacceptabelt hvis det er med et barn eller hvis der er en stor aldersforskel. Det er – i nogles øjne unormalt og uacceptabelt – at have sex med nogen af samme køn. Normalitet er flydende.

Det normale er det almindelige og det kulturelt acceptable. Problemet for mange med særlige seksuelle præferencer opstår, hvis der sker en kobling mellem unormalt og uacceptabelt. Det er ualmindeligt at have en lak-og-læder-fetich, men er det også forkert?

Måske har vi her forklaringen på, hvorfor mange kinks udleves i lukkede subkulturer, foreninger og loger. Medlemmerne gider ikke høre på, at de er forkerte. ’Når vi går gennem døren, er vi alle sammen rigtige’ og ’vi kan være sammen uden at mærke kulturens fordømmelse’.

Hr. Jensen har en ble-fetich. Det ophidser ham at være iført en ble, når han har sex. Hvis vi studerer hr. Jensen under en lup, er han unormal. Han afviger fra det normale og hans lyst er socialt uacceptabel. Hvis hr. Jensen ser sine egne lyster indefra, er han jo ikke unormal. Han er jo bare Jensen, der tænder på bleer.

Problemet for Jensen er hans frygt for flertallets fordømmelse. Familien og kollegerne vil kigge skævt til ham, hvis de vidste, hvad han tænder på. De ville sige ’Haha, han er godt nok unormal, ham Jensen’ og ’godt vi selv er normale’. Børnene ville blive drillet i skolen, og hans elskede måske blive tosset, når hun fandt ud af at gode gamle Jensen ikke var, som hun troede. Tilmed er det ret besværligt og skamfuldt at købe bleer i X-large.

Jensen har mange ting at slås med, men er han kinky? Tjoeh, han gør ikke som flertallet og på den måde er Jensen anderledes, men i virkeligheden har han bare nogle lyster, der er nøjagtigt ligeså stærke, som den der foretrækker sex i tæt omfavnelse med den elskede.

Vi kan hjælpe Jensen med at erkende og acceptere sine lyster, at håndtere sine lyster – og måske sin skam – i forhold til den elskede. Vi kan hjælpe ham med at opsøge grupper af ligesindede på nettet, i foreninger og interessegrupper, og vi kan hjælpe Jensens kone med de vanskeligheder, som hun overraskende får serveret.

Kinky er et ord, som med en vis stolthed bruges i subkulturer til at beskrive egne seksuelle præferencer, men kinky er også et ord, som andre bruger til at sætte Jensen i bås, fordi de ikke forstår det pirrende og dejligt. Eller ikke tør undersøge det.

For tænk om de opdagede, at de også selv havde anderledes lyster og drømme, som kun dukker op en sen nattetime på den lysende computerskærm.

 

2 kommentarer til Kinky og hvad så

 1. S skriver:

  Hvordan skal jeg som kone til en biseksuel forholde mig? Kan man leve med at han går i byen og får bøssesex og så er hjemme ved mig resten af tiden?

  • Michael skriver:

   Kære S
   Mit korte svar er ’ja, det er nok det bedste’. Alternativet, at nægte ham at udleve en vigtig del af sin seksualitet, vil formentlig ende med, at han gør det i hemmelighed. Hemmelighedskræmmeri er efter min mening en langt større trussel mod kærligheden i jeres forhold end de vanskeligheder, som din henvendelse peger på uanset, at det er meget svært at være i dine sko lige nu.

   Det vil kræve mere viden om dig og jeres forhold at svare præcist på dit vigtige spørgsmål, men jeg vil give dig nogle spørgsmål til overvejelse, som måske kan bringe dig videre. Hvis det bliver for svært at håndtere, så kan du jo overveje at tage mod professionel hjælp, alene eller sammen med din mand.

   Er det nyt for dig eller har du vidst det længe?
   Hvad ønsker din mand? En mandekæreste eller blot enkeltstående seksuelle oplevelser?
   Er din mands seksualitet primært rettet mod kvinder (dig) men med lyst til mænd en gang imellem, eller er hans seksualitet primært rettet mod mænd?
   Er det blot sine drømme, han beskriver, eller har han ønsker om at føre det ud i livet?
   Er du bange for at miste ham? Hvor langt vil du gå for at bevare kærligheden og respekten mellem jer?
   Hvor langt vil han gå for at bevare kærligheden til dig?
   Når han fortæller dig om sine lyster, har han et forspring, fordi han har tænkt længe mens du har været uvidende. Hvordan skal du respekteres, så du kan få tid til at fordøje den nye viden?
   Hvor meget fylder dine tanker om din mands seksualitet i forhold til jeres eventuelle børn, familie og venner?
   Du ønsker formentlig at være den eneste ene. Hvordan skal din mand behandle dig, så du stadig er den vigtigste person i hans liv, uanset at han har drømme om og måske sex med mænd?
   Hvilke billeder dukker op, når du tænker på din mand som biseksuel?
   Hvad er det sværeste for dig i denne situation og hvordan får du hjælp til dine tanker?

   Held og lykke!
   Venlig hilsen
   Michael Loua

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *