Biseksuel, ja og….?

Kategoriseret under LBTQ og tagget med , , , .

Jeg kender en del kvinder, der definerer sig som biseksuelle, dvs. har lyst til sex med både kvinder og mænd. Jeg kender ikke helt så mange mænd, som vedstår deres lyst til at være sammen med andre mænd.

Forskellen skyldes nok, at mens det er frækt, når to kvinder er sammen – en klassiker i pornofilmene  – så er det meget mere ’ADR-homo’, når to mænd er sammen.

Det kunne pege på, at den seksuelle boldbane er lidt større for kvinder end for mænd, hvilket er en diskussion i sig selv.

Lad mig lige slå fast, at jeg er bedøvende ligeglad med, om mennesker opfatter sig selv som hetero-, bi- eller homoseksuelle. Vi kan jo ikke styre vores tænding eller præferencer, men da heteroseksualitet, sex mellem mand og kvinde, er det mest udbredte, kan det være svært at være anderledes.

Hvis man er bi-single, kan man jo følge sin lyst og have sex med både den ene og den anden. Hvis man derimod er i et fast parforhold og opdager sin lyst til sex med en af sammen køn, kan problemerne blive anderledes større.

‘Bent’ og ‘Marianne’ har været gift i 8 år, de er glade for hinanden og har to børn. Bent har opdaget en lyst til at være sammen med en anden mand. Bent kan gøre flere ting: Han kan følge sin lyst og være hemmeligt sammen med andre mænd. Det giver ballade, når det bliver opdaget. Bent kan i stedet vælge at fortælle det til Marianne.

Hvis Marianne tør lytte på sin mand og være åben for hans opdagelse, kan de få mange gode – men også vanskelige – snakke om lyst, fantasier og drømme.

Mest sandsynligt vil Marianne protestere. Hun vil tage afstand til Bents lyster og føle, at hun ikke er god nok. Hun vil sige: ’Du har lyst til en anden, tilmed en anden mand. Det jeg kan give, er utilstrækkeligt. Jeg er ikke god nok’.

Det kan gøre ondt at opdage, at man ikke kan det hele.

Jeg forstår godt, at Marianne kan blive overrasket, og måske chokeret over at erfare en helt ny side hos Bent. ’Tænk her gik jeg og troede, at jeg kendte min mand ud og ind’.

Jeg forstår også, at Bent kan have svært ved at fortælle Marianne om sine lyster, fordi han ved hvordan hun vil reagere. Tror han….

Hvis Bent over for sin elskede Marianne ikke tør vedstå sine inderste drømme og længsler, så er der noget i forholdet til Marianne, han ikke vil dele. Bent investerer – lad os sige – 85 procent af sig selv i forholdet. 15 procent holder han tilbage i hemmelighed.

Hvad er det for et forhold Bent opretholder?

Hvis Marianne tager afstand fra Bent og ikke vil høre på hans drømme og lyster, så er der sider af hendes elskede, hun ikke vil kende.

Hvad er det for et forhold Marianne opretholder?

Når Marianne opdager, at der er noget i forholdet, hun ikke kan give, har hun jo sådan set ret. Men Bent ønsker jo fortsat at være i forhold til Marianne, og de har jo børnene, så Bent er ikke på vej ud. Han har bare opdaget nye sider af sig selv. Eller er blevet modig nok til at anerkende noget, som han har vidst længe.

Er det realistisk at kunne give hinanden alt i et forhold? Hvad stiller vi op med det, som vi må hente andre steder? Skal vi amputere de sider af os selv? Skal vi slukke for de lyster?

Jeg har flere mandevenner, der tager til UEFA-fodboldkampe sammen. Og når de ikke ser fodbold, så snakker de fortroligt med hinanden og ser på damer osv. De har faktisk et meget intimt samvær.

Hvorfor er det anderledes med sex? Hvorfor må Bent ikke hygge sig med en anden mand en gang imellem? Han kommer jo hjem igen.

Nogle vil svare, at der er noget intimitet, som Marianne ikke får del af, når Bent er sammen med en anden mand.

Ja, det er rigtigt, men der er også noget intimitet Marianne ikke får, når Bent ikke tør fortælle om sine hemmelige drømme, eller når hun ikke vil kende sin mand.

7 Responses to Biseksuel, ja og….?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *