Dating for viderekomne

Kategoriseret under Rollespil og tagget med , , .

Min elskede inviterede mig i byen forleden. Vi skulle ud og spise og efterfølgende i biografen. Da vi fortalte børnene om vores planer spurgte vores datter smilende: ’Nåeh, skal I på date?’ ‘Ja, det skal vi da…’ og vi tog hendes forslag helt alvorligt.

Vi mødtes efter arbejde, havde taget det pæne tøj på, og da vi sad ved bordet i restauranten, begyndte vi at lege dating. Det blev meget interessant. Vi legede, at vi ikke kendte hinanden, og stillede en masse spørgsmål til hinanden, som om vi mødtes for første gang. Hvilken bog læser du for tiden? Hvad er din favoritmenu? Hvad kan du godt lide at lave i din fritid? Etc.

Hvis vi bare spørger til hinandens aktiviteter og præferencer får vi en tjekliste over, hvad vi hver især synes om, tænder på og begejstres over. Og hvad vi ikke bryder os om. Det spændende og nye opstår, når vi stiller de næste spørgsmål. De undersøgende spørgsmål bliver til ny viden, fordi de graver et spadestik længere ned. Det vigtigste er det andet spørgsmål!

Hvilken bog læser du? Det andet spørgsmål kunne være: Hvad siger bogen dig? Hvorfor valgte du netop den bog? Hvad er din yndlingsret? Det andet spørgsmål kunne være: Hvad kan du godt lide ved den ret? (sanseoplevelsen) Hvornår smagte du retten første gang? (historien).

Hvad er dit arbejde? Det andet spørgsmål kunne være: Hvad er givende ved det? (motivation) Hvad er det interessante ved dit arbejde? (arbejdsindhold) Hvornår har du det bedst på dit arbejde? (faglig interesse eller relationer, alt efter svaret).

Selvom vi har kendt hinanden i over 25 år, lærte vi begge nyt om hinanden og det var faktisk både sjovt og berigende at være sammen og lege date. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at gå på opdagelse i den andens univers. Selv i et gammelt og etableret parforhold kan der være masser af uopdagede sider hos hinanden. Perspektivet er, at hvis vi bevarer nysgerrigheden for hinanden, så er der masser af stof til samvær. Hvis vi bevarer nysgerrigheden og tillader os at undres, så bliver vi aldrig kedelige for hinanden.

Sex er også at lege og gå på opdagelse. Det er kun et spørgsmål om, hvad vi åbner for, når vi går på date!

God fornøjelse.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *