Forførelsens bevægelser

Kategoriseret under Kroppen og tagget med , , , , , , , .

Hvad sker der i de magiske øjeblikke, hvor tænding bliver til sex – eller til en afvisning? Det vil jeg komme ind på i dette blogindlæg, hvor jeg endnu engang prøver at dekonstruere vores handlinger og forsøger at forstå, hvad der sker mellem mennesker i relation til sex. Den systematiske fragmentering af et hændelsesforløb kan måske pege på, hvordan det skal angribes, hvis manglende lyst og seksuel afvisning er et problem.

Med afsæt i bevægelsespædagogik kan tændingsøjeblikket forud for sex beskrives som en bevægelse, fra en tilstand til en anden: A og B ligger i sengen og småsnakker. Hænderne går på vandring som en del af intimiteten. Kroppene reagerer: brystvorterne bliver hårde, og der kommer rejsning, og opsvulmet og fugtigt skød, alt efter hvem der er involveret. Intensiteten stiger, bevægelserne bliver ivrigere, og inden vi ved af det, er der hårde lemmer, våde skød og ofte ender det med penetration, indtrængen og måske forløsning, orgasme. Kødet tilfredsstilles. A og B har sex.

Hvordan kommer A og B fra hyggesnak og hændernes kærtegn til længslen efter intensitet, indtrængen og forløsning?

Forførelsens øjeblik kan ses som magi, men det er ikke spor magisk. Det er en overgang mellem to tilstande, hvor den ene tager initiativet og den anden beslutter om initiativet skal følges. En overgang, der kun varer i brøkdele af et sekund. Det kan ske i sengen, ved opvasken eller på dansegulvet.

Der foregår, det er min påstand, en bevægelse fra hverdagens rum til intimitetens rum, hvor der er tre mulige bevægelser: A fører B, B fører A eller A og B træder sammen ind i seksualiteten. Hvis vi vender perspektivet, så sker der følgende, at B følger A eller A følger B. De sjældne gange, hvor det er en fælles bevægelse, er i sandhed magiske.

Lad os kigge på påstanden. Mens de småsnakker og aer hinanden er der i udgangspunktet ingen seksuelle intentioner. Af grunde, der kan være meget forskellige, opstår en seksuel lyst efter mere hos A. Nu vil A være mere fokuseret i sine kærtegn, mere bevidst. Hændernes bevægelser bliver målrettede og begærlige. Fingre griber, fingre tager fat, fingre trænger ind. Munden kommer med, mund kysser mund, mund kysser bryst, mund kysser pik eller kusse.

A er meget opmærksom på reaktionerne hos B. Går B med eller mod bevægelsen? I bevægelsessprog kan vi se det som A, der griber B i hånden og siger ’Kom’. Spørgsmålet er, om B følger med? I forståelse af bevægelsen fra kontakt til sex ligger i øvrigt også en mulig forståelse af, om invitationen fører til gensidighed eller til overgreb.

B har to muligheder: At gå med A ind i intimitetens rum eller at blive uden for. Hvis B går med vil A opleve en bekræftelse af sin seksuelle invitation. Hvis B ikke går med vil A opleve en afvisning af den seksuelle invitation. Hvis B følger A bliver der sex. Hvis B ikke følger med, vil kærtegnene gradvist stoppe og opmærksomheden flyttes til noget andet fx søvn. Alternativt kan det udvikle sig til en lang og smertelig samtale, hvis afvisningen er svær at bære. Uden samtykke kan det udvikle sig til overgreb.

Både A og B har ret til at invitere, og både A og B har ret til at følge bevægelsen eller til at forblive ubevægelige. Begge dele er helt i orden, og der kan være mange grunde til både at gå med eller til at blive uden for seksualitetens rum.

Det nok sådan hos de fleste, at nogle gange kommer invitationen fra A, andre gange er det B, som inviterer.

Problemer kan opstå, hvis det kun er den ene, fx A’, der inviterer og såfremt A’ gerne vil inviteres. Problemer kan også opstå, hvis det ofte er den ene, fx B’, der ikke vil følge med. Så vil A’ opleve at blive afvist på sine invitationer.

Min pointe er, at overgangen fra hyggesnak, dans eller forførelse til svedig sex kun tager et splitsekund, nemlig det lillebitte øjeblik, hvor det besluttes om man skal gå med eller imod den seksuelle invitation.

Hvis din partner skal følge med dig, må du vide, hvad der får din partner til at gå med, dvs. du skal vide hvad der gør din partner tryg, glad og ophidset. Hvis du ikke ved, hvordan din partner skal føres ind i det erotiske rum, må du gå på opdagelse og finde ud af det.

I rådgivningsrummet eller i den intime samtale mellem to partnere kan forståelsen for overgange og bevægelser bringe os tættere på, hvad der foregår, når invitation til sex bliver enten accepteret eller afvist.

Du er velkommen til at ringe

Michael Loua, 1. maj 2016

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *