Gør din elskede til verdens lækreste

Kategoriseret under Selvværd og tagget med , , , , .

I et nært kærlighedsforhold står vi med en enestående mulighed for at gøre vores elskede til den lækreste og allersmukkeste i hele verden. Uanset udseende, størrelse, figur, medfødte eller tilkæmpede skavanker. I princippet kan vi gøre alle mennesker smukkere og bedre, men vi kan sandelig også – og meget let – gøre det modsatte. Se også mit indlæg om opbygning og nedbrydning.

Hvert eneste øjeblik i hinandens selskab skal vi vælge mellem at gøre det ’gode’ eller det ’onde’. Vi kan løfte hinanden ved at give opmærksomhed, ved at anerkende og respektere og vi kan trække hinanden ned, ved at overse, kritisere, og foragte. Det er dit valg. Hvert eneste øjeblik!

Hvornår har du senest gjort din elskede opmærksom på de smukke hænder, varme øjne og den bløde hud, uanset om din elskede er 25 år eller 75, myndeslank eller ’erotisk buttet’. Det er jo nemt nok at fejlfinde og påtale sul på sidebenene, rynker og opdage hårtotterne på børsten.

Sig det gode til din elskede og gør hele tiden opmærksom på det, du finder vidunderligt. Frem for alt: rør ved din elskede. Hver dag. Berøring gør godt. Det er ren kropskemi, men det virker. Hormonet oxytocin frigøres ved berøring og giver tilknytning og sænker angstniveauet i kroppen.

Vi slæber alle rundt på et skab fuld af skeletter, og det kræver et langt liv at udfri din elskede fra selvbebrejdelser og negative spejltolkninger. Og helt lavpraktisk: man bliver sq da glad i låget af at høre noget pænt og blive kærtegnet.

Hvilken glæde har din elskede af at høre, at ‘det var godt nok en kedelig kjole eller grim skjorte’? Hvis du er utilfreds med staffagen kan du som det mindste bidrage til forskønnelsen. Hvis du er utilfreds med kjolen, så find en anden, som kan klæde din elskede smukt. Eller et tørklæde eller en hat. Du kan sagtens finde smukt tøj i genbrugsforretninger, så økonomi duer ikke som undskyldning. Engager dig og gør din elskede til et smukt menneske. Lær ham – eller hende – at gå og bære sig flot og med værdighed. Hvisk hende i ørerne og forlang, at hun skal gå som en nybollet kvinde.

Samtidig med udsmykningen skal du skåne din elskede for unødvendig vrissenhed ved at tage del i det fælles. De fleste i parforhold lever med to indtægter tilsat et drys opgaver fra børnepasning og andre forpligtelser. Hvis du snyder på vægten og ikke stræber efter lighed – med mindre andet er aftalt – både i det daglige og i jeres mere langsigtede valg, vil der før eller siden opstå bitterhed. Det bliver man ikke særligt smuk af. Bitterhed giver nogle kedelige træk i fjæset og et afvisende kropssprog. Det giver underskud på sex-kontoen. Gå den modsatte vej og gør alt hvad du kan for at tænde lyset i din elskedes øjne.

I vores kultur har vi for vane at hylde ungdommens skønhed. Vi fremhæver det slanke og friske, men set i et livstidsperspektiv er vores glansperiode jo meget kort. Den varer ca. 10 år. Efter midt trediverne og resten af livet stræber vi mere eller mindre forgæves efter noget vi ikke længere har eller aldrig har haft. Selvom vi har overskredet sidste salgsdato kan vi jo godt fremhæve den skønhed, som vi stadig ser hos hinanden, også selvom vi skal kigge godt efter.

I den håbløse kamp for ungdommelighed bliver vi jo hele tiden gjort opmærksomme på alt det som ikke duer. Det smertefulde er at erkende, at det er forbi. Du havde din chance, men nu er det byebye, eller…

For din elskede er jo stadigvæk lidt lækker i dine øjne. Det var jo derfor du engang valgte ham eller hende. Hvis din elskede ligner en affaldssæk vil jeg holde dig som hovedansvarlig. Hvis din elskede ikke længere gider at sexe med dig, skal du kigge på dig selv og dine handlinger før du bebrejder den anden.

Enhver kan gøres smuk og udtryksfuld. Det er en opbygning, som skal gøres indefra. Skindhandskerne fra Røde Kors-butikken er bare prikken over i’et. Hvis du hele tiden er kritisk og krævende, får du fremkaldt den grimme. Hvis du er støttende og respektfuld får du prinsen eller prinsessen. Dit valg!

One Response to Gør din elskede til verdens lækreste

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *