Håndtering af krænkelser og overgreb fra BDSM-oplevelser

Kategoriseret under Kinks &fetish og tagget med , , , , , .

Jeg har mødt flere, først og fremmest single kvinder, der er kommet psykisk og fysisk til skade efter krænkende oplevelser hos dominerende og sadister. Det er oftest kvinder, som har fulgt deres længsler efter pirring, dominans og undergivelse, men som er kommet i kløerne på nogle ufølsomme sadister med for stort ego.

Det går galt, men hvor går man hen, når man chokeret kommer til sig selv oven på en voldsom og grænseoverskridende oplevelse? ’Jeg ville jo selv’, er den første tanke, og så er det svært at gå til lægen med sine blåsorte mærker og bede om hjælp til at bearbejde traumet. ’Jeg gik jo selv derhen’…

Ser de, doktor, jeg er masochist, og jeg er kommet til skade’, eller ’jeg mødte en dominant, som gik langt over stregen og mit selvværd er helt smadret’. Sådan burde det være; at lægen har rum til at møde patienternes mangefarvede seksualitet, men sådan er det nok sjældent. Både fordi lægerne ikke er rustede til at favne seksualitetens mange facetter og fordi patienterne er tvivlende og måske skamfulde.

Længslen efter dominans, at slippe kontrollen og følge med, at stå til rådighed og lade sig bruge er ganske udbredt. En svensk undersøgelse ’Sex i Sverige’ fra 1996 tyder på, at nogle procent af befolkningen har den længsel*. Den form for seksualitet kan i tryghed udvikles i et fast forhold, men hvis man er single og længes, og i SM klubber eller på nettet får kontakt med ’kvalificerede piskesvingere’ er man meget udsat.

Grænseløse miljøer tiltrækker grænseløse mennesker og der findes desværre, hvad jeg kalder ’SM-tosser’. Det er sadister med for store egoer, som ikke har den fornødne opmærksomhed, indlevelse og respekt for novicen, og som kører deres helt eget trip. De er hamrende farlige. De er ofte dygtige i deres metier, de kender teknikkerne til både fysisk og psykisk magtudøvelse, og med deres styrke og grej kan de både forvolde fysisk skade og komme ind i personligheden hos den undergivne, som i sagens natur lægger sig helt åben.

Når du har lagt dine forsvar og træder ind i det rum, som du længes efter, så er du helt blød og sårbar. Den dominantes ord snor sig ind i hjernen, og i form af nedsættende og ydmygende bemærkninger kan ordene gøre stor skade.

Nogle submissive kommer i den eftertragtede tilstand, som i miljøet kaldes subspace. De ’går i sub’, hvilket er en slags trance eller hypnotisk tilstand, hvor kroppens og sindets reaktioner er påvirkede. Som i trance er der ikke noget filter, og hvis den dominante/sadisten bliver nedladende eller ondskabsfuld, kan de mange nedsættende ord om udseende og egenskaber undergrave eller helt ødelægge selvværdet. Nogle tænder på ydmygelser og skal spyttes på og hånes, men det er en anden historie.

I min forstand skal den dominante tage vare på den submissive, og hvis ikke det sker, hvis den dominante følger sine egne forestillinger om styrke og perfektion eller måske er drevet af had, kan den dominante gøre voldsom skade på den, som i tillid har lagt sit forsvar.

Når jeg overfor klienter med sådanne oplevelser i bagagen fortæller, at de har været udsat for et overgreb, at de er blevet krænkede, er det ofte en stor lettelse. Det er det første skridt i samtalen. Det næste er at samle op på de mange oplevelser og følelser, der har været knyttet til oplevelsen, for i sidste ende at være med til at genopbygge selvværdet og troen på sig selv.

Hvis du har haft sådanne grænseoverskridende oplevelser eller kender nogen, er du velkommen til at kontakte mig med henblik på et samtaleforløb.

Mvh

Michael Loua

*Tal fra undersøgelsen viser ’at 3 procent af disse havde tændt seksuelt på at fantasere om at tilføje andre smerte eller selv få tilført smerte. 2 procent blev ophidsede af seksuelle fantasier om at anvende vold. Rituelle sexlege med dominans og underkastelse kunne 8 procent af kvinderne og 13 procent af mændene tænke sig at deltage i’.
(Kilde: Pervers – om sex utöver det vanlige, Bäsen, A, og Långström, N, Bokforlaget DN, 2006, s.152, i min oversættelse)

2 Responses to Håndtering af krænkelser og overgreb fra BDSM-oplevelser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *