Kæresteferie og parforholdspleje

Kategoriseret under Fantasier og tagget med , , , , .

Siden børnene har været helt små og med særlig tak til mostre og onkler og bedsteforældre har min hustru og jeg taget på kæresteferie. Med hinanden, altså. Det har været en forlænget weekend, helst en gang om året ellers hvert andet. På badehotel eller til udlandet i de fede år; i et lånt sommerhus eller alene hjemme i de magre år.

I kufferten har været vandresko, udebeklædning, bøger, notesbøger og penalhus, for vi har altid benyttet ferierne til at tale sammen om vores drømme og visioner, og den slags kan være godt at få ned på papir. Nye og gamle tanker kan opstå; også de kan være gode at notere, fordi de forsvinder i den travle hverdag.

Det vigtigste ved kæresteferien er at komme væk fra det hjemlige. Nye omgivelser gør det lettere at opleve hinanden i nyt lys. Ferien er også brugt til at gå på date. Med hinanden! Det er sjovt at invitere i byen og lege, at vi er nye for hinanden. Når vi spørger, om alt det vi vil vide, får vi mulighed for at opleve forandringerne, frem for at hænge fast i vores indgroede forestillinger om hinanden.

Det kan være et forfriskende møde, for det er ikke de samme bøger vi læser og den samme musik vi hører, som dengang vi mødte hinanden. Også interesser, mål og drømme kan være ændrede.

Vi er rejst sammen men har også været meget alene på vores ture, hvor den ene er gået en tur og den anden er blevet hjemme med en bog, hvor den ene ville ud i vejret og den anden hellere sove. Det gode er at opdage, at der er tid nok til begge dele. Både til fælles tid og til alenetid, og at det har været i orden at takke nej til byens verdensberømte mosaiksamling fordi solen skinner så dejligt, og liggestolen lokker.

Det skræmmende ved kæresteferier er, at de med uhyggelig klarhed afslører, om der er mere i forholdet at bygge på, eller om samtalen og interessen for hinanden er gået i stå.

Gode spørgsmål til samtalen er: hvor er vi om et år, hvor er vi om fem år? Det giver bedst mening at kigge langt frem som det første og så undersøge, hvordan målet bliver nået ved at kigge på et år og to års horisonten efterfølgende.

Set i bakspejlet er vores kæresteferier et katalog over alle de sights, som vi IKKE har fået set, fordi vi har især brugt tiden i sengen eller på cafeer over adskillige kopper kaffe. Rom, Paris og fiskerihavnen i Hirtshals ligger der stadig, og måske kommer vi forbi en anden gang.

Kufferten står klar på stuegulvet. Gad vide, hvad denne ferie vil bringe?

/Michael Loua

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *