Kønsorganernes seksuelle funktioner

Kategoriseret under Kroppen og tagget med , , , , , , .

Jeg er utilfreds med hvor lidt den sexologiske faglitteratur skriver om kønsorganernes seksuelle funktioner og utilfreds med, hvor lidt de populære bøger om sex skriver om kønsorganernes anatomi, fysiologi og neurologi. Bloggen får de kommende dage tre tekster om vagina (26. februar), penis (27. februar) og bryster (28. februar), hvormed jeg forsøger at kompensere for det manglende.

Min drivkraft har været, at der i faglitteraturen findes masser af information om kønsorganernes dysfunktioner, dvs. om det ikke-fungerende som følge af sygdom, misdannelser og lignende. Til gengæld findes der ikke meget information om, hvad der fungerer, hvordan og hvorfor. Mine tekster er skrevet på grund af faglitteraturens ubalance mellem funktion og dysfunktion.

Særligt overrasket blev jeg, da jeg undersøgte brysternes seksuelle funktioner. Her findes stort set intet; om mandens bryster slet ingenting! Det er helt uforståeligt, da mange både kvinder og mænd har erfaret, at det kan være dejligt at få klemt og nulret brystvorterne. Undersøgelser viser, at over halvtreds procent af mændene og firs procent af kvinderne nyder at få stimuleret brysterne i forbindelse med sex.

Hver tekst indledes af en anatomisk, fysiologisk og neurologisk beskrivelse i det omfang, det har relevans for seksualiteten. Derpå følger et afsnit om pirring og stimulation, et afsnit om legetøj og redskaber og til slut et afsnit om intimpiercinger.

Du er velkommen til at korrigere, kommentere og bidrage med dine erfaringer og din viden.

Skriv – skriv – skriv!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *