Lyst og ulyst

Kategoriseret under Ulyst og tagget med .

Alle har lyst til noget. Til gyserfilm, til vaniljeis, til at sove længe, til at holde i hånd eller til at blive nusset på ryggen.

Jeg anerkender, at der findes mennesker, som slet ikke genkender en seksuel lyst, men gruppen af aseksuelle er meget lille. Jeg anerkender også at den seksuelle lyst i perioder kan være meget lille eller måske helt væk. Men de fleste har en seksuel lyst, som lever i vores drømme og fantasier, og som – måske – udleves i samvær med andre.

Lystproblemer bliver ofte koblet med manglende lyst til samleje eller seksuelle berøringer, men hvis vi udvider vores opfattelse af sex til at være mere end samlejet, så bliver rummet større til at undersøge vores lyster.

Lysterne begynder, der hvor ulysten holder op. I min opfattelse er ulysten langt mere spændende end lysten, fordi ulysten lukker op for nye lyster og fordi ulysten altid har en begrundelse. Ulysten bliver en vej til at kende hinanden nærmere, såfremt I kan undgå bebrejdelserne og lytte til de fortællinger, som ulysten dækker over.

Samlejet kan være smertefuldt og det seksuelle nærvær kan være skræmmende, men derfor behøver man jo ikke at gå i stå. Stor intimitet kan findes i en nær og fortrolig samtale. Hvis respekten for hinanden er til stede kan øjenkontakt og kærlige berøringer være tilstrækkeligt, når livet er under pres.

Jeres sexliv behøver ikke at gå i stå, fordi en af jer i en periode ikke har lyst til at knalde! Erotik kan også være et blik, et kærtegn og en omfavnelse.

Huden har en overflade på flere kvadratmeter og er en legeplads for lyst og velbehag. Uden det behøver at føre til samleje. Massage og sensitivitetstræning er dejlige måder at være nær hinanden. Her kan I finde balancen mellem den enes lyst og tiltrækning og den andens behov for fred og distance.

Hvis I har viljen til hinanden er der masser af muligheder for nærvær. For at kunne give plads til hinanden, skal du kunne se og anerkende både dine egne og den andens behov. Det kan kræve samtale, og det kan I få hjælp til!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *