Fejl i mekanikken

Kategoriseret under Kroppen og tagget med , , , , .

Rejsningsproblemer, manglede skedefugt, smerte m.v. påvirker vores seksualitet negativt og problemerne med ‘mekanikken’ kommer i stigende grad med alderen. Selv om vi er unge og i fysisk god form, kan seksualiteten alligevel påvirkes af stress og andre psykosociale faktorer.

Det påvirker især evnen til at have samleje. Sygdom og stress kan føre til manglende orgasme og det kan føre til manglende eller nedsat sexlyst hos både manden og kvinden.

Samlejet spiller for de fleste en central rolle i seksualiteten, derfor får ovennævnte problemer stor betydning. Symptomerne må undersøges og evt. sygdom må behandles, hvilket heldigvis er muligt i de fleste tilfælde.

De fleste somatiske (kropslige) problemer kan klares med professionel hjælp og eventuel medicinsk eller i sjældne tilfælde kirurgisk behandling.

Mænds funktionsfejl

Mænds seksuelle problemer er hyppigt rejsningsproblemer.  Svigtende eller svar rejsning kan dog være et vigtigt forvarsel om andre sundhedsproblemer, som først skal undersøges hos lægen.

Rejsningsproblemer hos mænd har i de fleste tilfælde en somatisk årsag. Hyppigt skyldes det en uopdaget diabetes, hvor en helt enkel måling af blodsukkeret og en igangsat behandling mod diabetes, vil mindske eller måske helt løse rejsningsproblemet.

Andre årsager til utilstrækkelig rejsning kan være nedsat blodkredsløb, neurologiske lidelser (problemer i nervesystemet) og det kan skyldes en svag bækkenbundsmuskulatur. Muskulaturen kan styrkes og problemet afhjælpes gennem træning af din bækkenbund.

Kvinders funktionsfejl

Nedsat skedefugt og smerter ved samleje hos kvinden kan ofte skyldes hormonelle forandringer i forbindelse med klimakteriet (overgangsalderen) eller hormonelle svingninger under den månedlige cyklus. Desuden kan der være forskel på kvindens fugtproduktion. Nogle bliver meget våde meget hurtigt, andre bliver meget lidt våde og kræver mere tid.

Løsningen kan ofte være ganske enkel: Eksplorationscreme eller olie kombineret med mere tid og opmærksomhed, når I er sammen.

Gå ad andre veje

I stedet for at haste eller gennemtvinge et samleje med ubehag, smerte og reduceret lyst til følge er manglende parathed til samleje en enestående mulighed for at gå på opdagelse i hinanden.

Mænd der gennemtvinger deres lyst og knalder partneren før hun eller han er parat, har – undskyld mit sprog – ikke fattet en skid, og prisen for den korte fornøjelse er nedsat lyst på den lange bane.

Dette gælder, såfremt samlejet, den gennemførte penetration, er det vigtigste, men sex er jo så meget mere. Det er leg, pirring, undersøgelse, udforskning og dermed en fantastisk mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Se at komme i gang, sluk fjernsynet og lad først og fremmest være med at bebrejde hinanden for at være forkerte!

Hudoverfladen fylder 1-2 kvadratmeter og er en kæmpe legeplads for lyst og glæde. Hjernen er vores oplevelsescenter og pirring, flirt, drilleri og spænding. Giv dog pikken og kussen fred en tid og gå på opdagelse i resten af kroppen.

Hvad tænder dig og hvad tænder din elskede? Hvilke berøringer gør dig glad og tilfreds? Hvilke ord vækker din lyst og glæde?

Nye opdagelser

I står med kufferten pakket til en opdagelsesrejse i et erotisk univers, hvor veje og stier er i ukendt terræn. Der gemmer sig nye oplevelser bag hvert et træ og hvert et klippefremspring og I har muligheder for at opleve jer selv på nye måder. Hvis I tør, og hvis I er parate til at foretage rejsen i hinandens selskab.

De kropslige problemer, nedsatte kropsfunktioner og årsager til begrænsningerne og den nedsatte lyst skal naturligvis undersøges og behandles, men glem ikke, at jeres samlede seksualitet er meget omfattende og giver en mangfoldighed af muligheder.

Det kan være at fjernsynet skal slukkes, at I skal tage færre arbejdsopgaver med hjem eller lade nullermændene ligge. En bedre seksualitet kommer ikke uden omkostninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *