MS – multipel sclerose

Kategoriseret under Handicap og tagget med , , , , .

En række kroniske sygdomme påvirker vores seksualitet. Blandt disse er MS ’Multipel sclerose’, som angriber centralnervesystemet og nedbryder hjernen med bl.a. synsforstyrrelser, balanceproblemer, forstyrrelser i vandladnings- og seksualfunktion, stivhed/ lammelse af muskulaturen og ændret hudfølesans til følge.
(kilde: http://patienthaandbogen.dk/hjerne-og-nerver/sygdomme/multipel-sklerose-oversigt-2445.html)

Både den ændrede seksualfunktion (nedsat eller forsvundet orgasme) og den ændrede hudfølesans som følge af de neurologiske forandringer påvirker naturligvis seksualiteten.

Hvis vi et øjeblik fjerner opmærksomheden fra selve samlejet og udbreder vores definition af sex, er der stadig mange seksuelle glæder for mennesker med MS og deres pårørende. Blandt andet ved brug af hjælpemidler og ved at gå på opdagelse i hinanden og derved opleve nye facetter af kroppens muligheder for lyst og stimulans.

Jeg har fundet et fremragende blog-indlæg om MS, som du kan læse. Det er skrevet af en kvinde, der selv lider af MS, og hendes ord fuldender det vi kan læse om sygdommen i de medicinske lærebøger.

’Dét at blive udsat for sabotage mod sexlivet, var så fejt og så ydmygende. Jeg var sønderknust, for hvad nu hvis jeg ikke kunne være en ”fræk sexkilling” mere? Hvad hvis jeg aldrig fik min lyst og min glæde ved sex tilbage? Hvor går man hen og køber orgasmer, hvis man ikke selv kan få dem mere?’

Læs det hele på http://www.ibbyheart.com/2/post/2012/01/post-title-click-and-type-to-edit4.html

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *