Seksuel fantasi og seksuelle fantasier 1

Kategoriseret under Fantasier og tagget med , , , , , , .

Seksuel fantasi kan være flere ting: For de fleste vil seksuelle fantasier være de billeder og forestillinger med erotisk indhold, som fylder vores bevidsthed, når vi onanerer eller søger ophidselse. Nogle fantaserer hele tiden, andre næsten aldrig. Seksuel fantasi kan også være noget vi har eller ikke har, når vi er seksuelt sammen med andre.

Stuepigen stod foran døren med den ovale bakke i hænderne. Efter Baronens forlangende havde hun midt på bakken stillet en flaske portvin og to glas. Baronen havde også ønsket, at hun skulle være iført sit nye, hvide forklæde og de selvsiddende silkestrømper. Ingen trusser! Du skal introduceres for en ven…

Ovenstående fantasi er bare vredet ud af hjernen i et uartigt øjeblik, men alle erotiske historier er stort set skåret over samme læst: Fantasierne har et persongalleri bestående af en eller flere mænd og ditto kvinder. Der er nogle rammer for historien, og der er nogle roller og positioner.

Alle erotiske fantasier er variationer over dette. Fra barndommens fantasier om den spændende skolelærer eller pigen med fletningerne henne i nr. 8 til erotiske optrin på skjulte steder, fantasier med flere involverede, fantasier om voldtægt og tvang, fantasier om særlig påklædning og udstyr.

Hvis du har seksuelle fantasier, kan du lære mere om dig selv, ved at kigge venligt på fantasierne. Hvad sker der og hvem gør hvad? Hvor går jeg hen, når jeg bliver erotisk? OK, jeg er sådan en, der tænder på…. Hvis du ikke har seksuelle fantasier men gerne vil ind i fantasiernes rum kan du gå mere systematisk til værks:

For at komponere din egen fantasi skal du blande de tre elementer: personer, rammer og positioner. Du kan enten prøve at sætte tankerne fri, lukke øjnene og iagttage hvem og hvad, der dukker op, og hvor fortællingen begynder. Gem billedet til en anden gang og se hvordan historien evt. udvikles og forandrer sig.

Alternativt kan du, som en bunden opgave og for at få liv i fantasiuniverset, beslutte eksempelvis rammen, hvor din fantasi skal udfolde sig. Det kunne være…. et hospital, en smugkro i forbudstidens USA, et sørøverskib eller et hvilket som helst andet sted. Igen skal du blot iagttage, hvem der dukker op på scenen.

Du kan også bestemme de medvirkende. Her er nogle interessante overvejelser: Er du selv med i din fantasi eller er det andre aktører? Er din elskede med i din fantasi eller er det andre som medvirker? Er det kæresten fra skolen, er det kolleger, kändiser, rock-stjerner eller andre? Hvem dukker op når du fantaserer?

Når rammen og persongalleriet er på plads, kan du iagttage, hvad der foregår. Hvis du selv er med i fantasien, indtager du da en handlende eller en modtagende rolle? Hvem gør hvad?

I mine øjne er det lige meget, om du er med eller ej, om du er aktiv eller passiv. Psykoanalytikere kunne sikkert få meget ud af en tolkning. Jeg synes blot det er spændende at iagttage, hvem og hvad der dukker op. Måske kan steder, personer og handlinger være kilde til en forståelse af en selv og eventuelt døråbner til yderligere fortællinger.

Prøv i første omgang at undgå at censurere dine drømmesyn. Lad billederne komme. De er jo derinde et sted og kan være hentet fra alle steder og alle tider i vores liv, fra vores barndoms tidligste erotiske oplevelser, fra nat- eller dagdrømme, hverdagsoplevelser, blade, bøger, film etc.

Hvis vi er i erotisk ’mode’ kan et enkelt ord være nok til at kickstarte en drømmesekvens. Overskriften kunne være ’Bæltet’ eller ’Lænestolen’ eller bare det helt neutrale ord ’To’. Det kunne være en kort sætning som ’To mand frem for en enke’ eller ’Hun bukkede sig’… For nogle er dette nok. Så buldrer fantasierne derudaf.

Vi har ingen skyld i eller ansvar for vores erotiske drømme, kun for hvordan vi vælger at håndtere dem. Nogle af vores seksuelle fantasier kan være skræmmende, hvis de for eksempelvis omhandler andre end den udkårne eller er voldsomme med fastgørelse og tvang, det kan være voldtægts- og torturfantasier, fantasier med børn, dyr, blod og ekskrementer, men ingen siger at drømmene skal udleves. Vi kan bare konstatere, at de stærke billeder dukker op, når vi bliver ophidsede.

Jeg vil meget gerne væk fra ordet ‘pervers’, som blot betyder ‘afvigende’, men som især tidligere blev brugt til at stemple og fordømme alle seksuelle interesser, der afveg fra missionærstillingen. Drømme og fantasier kan være vilde, meget vilde, men fantasier skader ingen!

Drømmene bliver først besværlige, når de bliver tvangsprægede. Når vi kun kan opleve lyst eller ophidselse i vores eget fantastiske univers. Tvangsprægede seksuelle forestillinger kan kræve professionel bistand, fordi tvang og tvangsadfærd kan være en hæmsko i vores sociale omgang med andre eller kan føre til overgreb.

Skrev Michael Loua,
den 28. maj 2013

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *