Sex med hele kroppen

Kategoriseret under Kroppen og tagget med , , , , , , .

Der er mange muligheder for nydelsesfuld sex uden indtrængen. Det vil jeg skrive om her. Dels for at komme de mennesker i møde, for hvem indtrængen (penetration) er vanskelig eller umulig, dels fordi det er en forsimpling, hvis sex sættes lig med samleje. Sex er så meget andet!

Mænd kan have svært ved at gennemføre et samleje med indtrængning af mange årsager: Der kan være rejsningsproblemer som følge af prostata-operation, diabetes, nervebeskadigelser, karforsnævring eller der kan være følelsesmæssige årsager som præstationsangst, selvlede eller følelsesmæssige problemer i forholdet. Ydermere reduceres rejsningsevnen med stigende alder.

Kvinder kan have svært ved at gennemføre et penetrerende samleje pga. smerter i skeden som følge af nedsat skedefugt, der igen kan skyldes manglende lyst, hormonforstyrrelser, som følge af de hormonelle ændringer i forbindelse med overgangsalderen. Der kan også være smerter ved samleje, fordi musklerne omkring skeden er overspændte, hvilket på lægesprog kaldes vaginisme. Flere seksuelt overførte sygdomme kan også give smerter ved samleje.

Både hos mænd og kvinder kan de fysiske og psykiske årsager i de fleste tilfælde behandles ved lægebesøg, medicinering eller ved henvisning til specialist eller sexologisk rådgivning. Det første skridt er ofte at fortælle om problemet til sin læge.

Det kan være svært at bevare lysten til sex, hvis der er problemer med mekanikken, men hvis vi fjerner opmærksomheden fra mandens indtrængning i sin partner, så er der mange muligheder for nærvær og såmænd også for fysisk udløsning og orgasme.

Tit kan det klares med en aftale mellem de elskende om, at ’jeg vil gerne være sammen med dig, men jeg ønsker ikke at du kommer ind i mig’. Det kan være en vanskelig pille at sluge for den, som ønsker kropslig forening, men hvis respekten for hinanden er i højsædet og lysten til nærvær er til stede kan man sagtens finde alternativer.

Det tager dog mere end tre minutter! Både mænd og kvinder kan – under visse omstændigheder – bringes til udløsning på få minutter, men hvis der er komplikationer og smerte ved seksualiteten, skal man være indstillet på mere tid i det intime rum.

For at give hinanden kropslig nydelse og evt. udløsning har vi først og fremmest huden og de erogene zoner at gøre godt med. De erogene zoner er områder med særligt mange følenerver og er – udover kønsorganerne – inderlår, armhuler, bryster – både hos kvinder og mænd – nakken, ansigtet og især munden og læberne. Uden at sætte det som stræben er det muligt at opnå orgasme ved stimulation af f.eks. brysterne, og i den franske film ’De urørlige’ får filmens handikappede hovedperson seksuel tilfredsstillelse ved stimulation af øreflipperne.

Kønsorganerne og området omkring er fyldt med følsomme nerveender, og hvis kvinden ikke ønsker indtrængen kan udvendig stimulation af kønslæber og klitoris bringe hende til eller nær orgasme. Hos manden kan udvendig stimulation af penis, med hænder, mund eller et massageapparat bringe manden til udløsning, også selvom han ikke får rejsning. Det kræver bare mere tid.

Jeg kan anbefale at bruge et stavmassageapparat f.eks. M-a-g-i-c W-a-n-d eller lignende (her skrevet med ’-’ for at undgå spam på bloggen), som giver en meget kraftig stimulation og som brugt udvendigt på kvindens og mandens kønsorganer kan føre til udløsning.

Det er fremmende for seksualiteten, hvis manden og kvinden først prøver selv og dermed kan vejlede den elskede. Det gælder i øvrigt generelt, at det er godt at kunne vejlede hinanden, og fortælle om det er for hårdt eller for blidt eller om placeringen af hånd, tunge eller massageapparat kunne være bedre.

Nogle gange er også områderne nær kønsorganerne smertefølsomme, og så må man gå andre veje. Der er stadig masser af uopdagede hudområder, som kan give intimitet og kropsligt nærvær.

Jeg vil også nævne, at man kan bruge mange småting til at fremme pirringen; både den kropslige og den mentale. Uden at det behøver at blive til dominanslege kan en isterning eller et par tøjklemmer forsigtigt anbragt på brystvorterne, på klitorisforhuden, pungen eller andre steder fremkalde nydelse og koncentration. Vær forsigtig og respekter den andens grænser. Det er skidt, hvis legen bliver utilsigtet grænseoverskridende.

Glem ikke brysterne! Brysterne, både hos mænd og kvinder, kan være meget følsomme for pirring, og kan være kilde til stor erotisk fornøjelse. Mange kvinder efterspørger mere tid til brysterne, fordi partneren alt for hurtigt flytter opmærksomheden til andre steder. Mange mænd er slet ikke klar over, hvilken kilde til lyst deres egne bryster er.

Gå på opdagelse og lege mere med kroppen og hudoverfladen, ikke mindst hvis indtrængen er ubehagelig eller gør ondt. Hvis parret er indstillet på nærhed – hvis ikke nærheden, er problemets kerne – kan opdagelsen af hinanden være indgangen til et nyt erotisk landskab.

Vær opmærksomme og respektfulde. Hvis berøring eller andet giver ubehag skal dette naturligvis respekteres. Det kan være både fysiske og psykiske årsager til smerte og ubehag, og det nytter ikke at mase på. Det kan give en kortvarig tilfredsstillelse hos den ene, men kan skade relationen på lang sigt.

Tak til Tine for debat og inspiration til dette indlæg!

Jeg ønsker jer en spændende opdagelsesrejse.

Michael Loua

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *