Sex

Kategoriseret under Sex og tagget med , , , .

Sex er meget mere end samleje. Sex er samvær, der indeholder liderlighed, men sex er også en måde at være i verden på. Det er ikke kun en løsrevet udveksling af kropsvæsker i en seng eller på et skrivebord.

Sex er måden vi bevæger os på, vores kropsholdning, vores tale og selvværd. Det er måden, hvorpå vi relaterer til andre, det er lyst, det er leg, det er kærlige ord og frække sms’er, det er blomsterne til den elskede, anerkendelsen, kærtegnene. Det er meget mere end det ugentlige knald, hvor lyset hurtigt slukkes og så godnat.

Sex er mødet med vores inderste drømme og fantasier, det er rejselyst og udforskning, det er tro og hengivelse, det er udfordring, og det er en direkte vej til personlig udvikling.

Når vi taler om sex, bliver betydningen ofte reduceret til samleje, men hvad mener vi med ordet? Hvad mener hun, når hun siger: Han vil hele tiden have sex? Hvad mener han, når han siger det?

Sex er det først morgenkys, berøringerne i løbet af dagen – eller natten, hjælpen med de fælles opgaver, den fortrolige, hviskende samtale mens ungerne sover på bagsædet i bilen. Det er din måde at gå på og klæde dig på, det er forventningerne, der bygges op, de små gaver under hovedpuden, brevene i inderlommen og så alt det, der foregår med eller uden tøj på.

Sex er en mental og kropslig relation mellem en eller flere indbildte eller konkrete mennesker. Sex inddrager både hoved og krop, som fx ved flirt eller forførelse, hvor en arbejdsrelation primært er hoved og en fritidsrelation, fx sport primært er krop.

Hvad mener du når du siger sex? Hvad mener din elskede. Har I nogensinde talt om, hvad ordet betyder for dig og for jer? Hvad er sex egentlig og hvad er din seksualitet?

Hvis I har ondt i seksualiteten kan vi gøre det enklere at tale om, ved sammen se på seksualitetens forskellige faser: Hvad sker der når I lægger op til den erotiske leg? Hvad sker der mens I er kropslige med hinanden og hvad sker der, når I træder ud af intimiteten og vender tilbage til virkeligheden.

Hvordan bliver du tændt og får lyst til mere? Hvordan bliver du slukket? Er din elskede klar over hvordan du fungerer? Får du det, som du drømmer om? Hvad er dit ultimative ønske? Ved din elskede det, og hvad er de eventuelle forhindringer for at dele dine lyster og drømme med din elskede?

Skal det være blidt og langsomt, skal det være hurtigt og voldsomt? Hvordan skal du kærtegnes for at blive glad? Skal du være uforstyrret eller giver det spænding når der er andre i nærheden?

Skal I bare være jer to, eller skal der være flere med i jeres leg?

I rigtig mange forhold, kommer der aldrig hul på den intime samtale. På grund af frygt for afvisning, skamfuldhed eller blot vanskeligheden ved at finde de rigtige ord.

Samtale med en professionel

Hvis du længes efter noget andet eller længes efter mere – eller mindre – kan det være en god begyndelse, at tale med en professionel, som ikke er bange for at tale om det intime og som har viden og erfaringer fra samtaler med andre.

Her kan du få styr på dine tanker og få hjælp til at håndtere din frygt eller andre begrænsninger, der måtte være for at få hul på samtalen med din elskede.

Du er naturligvis velkommen til at ringe til mig eller skrive en mail på kontakt@lystentillysten for at høre nærmere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *