HBTQ

Kategoriseret under LBTQ og tagget med , , , , , .

Også homo-, bi og transseksuelle har seksuelle problemer. Mens heteroseksuelle udelukkende skal forholde sig til deres seksuelle problemer skal homo-, bi og transseksuelle samtidig forholde sig til omverdens uforståen eller fordømmelse.

De sexologiske problemer er de samme: rejsningsproblemer for mænd, manglende skedefugt for kvinder, stress, præstationsangst osv. Hvis lysten er borte er det jo ligegyldigt om man er homo-, bi-, eller heteroseksuel. Lysten er væk, og så må det undersøges.

Problemet med en seksualitet, der fraviger normen, opstår først, når vi mærker omgivelsernes tryk: familiens manglende accept, arbejdspladsens manglende rummelighed, selskabets stirrende blikke.

Vi må heller ikke glemme den fordømmelse, der kommer fra religionen, og den vold der udøves på grund af had. Det er reelle trusler, som vi må forholde os til. Uanset at vi i Danmark er langt mindre fordømmende end i mange andre lande.

Ikke mindst hvis man kommer fra et lille samfund, mærker man menneskers tendens til at skelne mellem os og dem, mellem de accepterede og de ikke accepterede.

Hvis du vælger at opsøge sexologisk rådgivning kan samtalen bestå i at finde strategier for at håndtere omgivelsernes tryk og manglende forståelse.

Normalitet og tiltrækning

I fagsprog taler vi om menneskers tændingsmønstre, når vi skal beskrive tiltrækningens retning. De fleste orienterer sig mod og tiltrækkes af mennesker af det modsatte køn, og fordi det er ’normalt’, dvs. det som de fleste vælger at gøre, så kan det være både vanskeligt og udfordrende at gå andre veje.

Jeg bryder mig slet ikke om ordet ’normalt’, fordi det ofte bliver det samme som at sige, at noget er rigtigt og noget forkert.

Vi tænder jo på dem vi tænder på, og så er den i princippet ikke længere. For den som vælger at gå andre veje kan der være store problemer.

Både gennem omgivelsernes fordømmelse og i den indre identitetskonflikt. Det vil være en kæmpe omvæltning hvis du gennem mange år har levet i et mand-kvinde forhold, måske med børn, og du i en moden alder erkender din tiltrækning mod det samme køn. Er jeg mon homoseksuel eller biseksuel og hvad vil det betyde, hvis jeg skal følge mit hjerte?

Det er en stor udfordring, at turde se sine lyster og sin tiltrækning i øjnene.

Vores seksualitet er ikke et problem i sig selv – uanset hvem den rettes mod. Den er jo bare en nuance på en palette med mange farver.

Vi vælger at beskrive seksualitetens retning med ord, som putter os i kasser: heteroseksuelle, homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle osv. Men for den enkelte er det jo bare et spørgsmål om at være tiltrukket af et eller flere bestemte mennesker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *