Penis

Kategoriseret under Kroppen og tagget med , , , , , , , , , , .

Den er lige eller krum og består indvendigt af tre svulmelegemer, som omslutter urinrøret. Penis afsluttes af hovedet, glans, hvor urinrørets munding normalt findes. Penis er omsluttet af tynd, elastisk hud, som indeholder mange tusinde nerveceller. Især forhuden og glans overflade er rig på følenerver.

I hård, erigeret tilstand er gennemsnitslængden 15-18 cm. I Asien lidt kortere, i Afrika lidt længere. Nogle er tynde, nogle er tykke, nogle er missilformede med et lille hoved, glans, andre er champignonformede med et stort hoved. Ikke to er ens!

Pikken, penis på latin, har to biologiske formål: forplantning og vandladning. På grund af forplantningsfunktionen er penis fuld af følenerver, som sender signaler dels til reflekscentre i rygmarven, dels til følecentre i hjernen. Det betyder, at berøring af penis kan udløse rejsning via signalerne til nervekernerne i rygmarven. Rygmarvsnerverne sender besked tilbage til svulmelegemerne om at åbne for blodtilførslen, som fylder penis. Da blodet på grund af en ret kompliceret kropskemi og på grund af et stramt bindevæv omkring svulmelegemerne ikke kan løbe tilbage under erektionen, bliver penis hård.

Berøring af penis sender også signaler til hjernen, der udløser en række vellysthormoner, bl.a. dopamin. Det biologiske formål med den intensiverede del af stimulationen er at føre kroppen til udløsning, ejakulation, hvor sæden skydes ud gennem urinrøret og ind i skeden og videre til livmoderen til det ventende æg.

De mest udbredte penisproblemer er nedsat rejsningsevne, manglende orgasme og orgasme uden sædafgang, som kan skyldes en eller flere faktorer: sygdom, vævsbeskadigelse, nervelæsioner, hormoner eller psykiske problemer, f.eks. usikkerhed, præstationsangst eller problemer i forhold til sexpartneren. Desuden kan der være medfødte eller erhvervede misdannelser. Penisproblemer kræver derfor en grundig udredning for at tilbyde den korrekte og bedste behandling.

Pirring og stimulation

De mange følenerver på penis, særligt på glans og forhuden gør mandens forplantningsorgan til et oplagt centrum for stimulering. Både tanker/fantasier og bevidst eller tilfældig berøring øger blodtilstrømningen og dermed penis hårdhed, og på grund af hjernens belønningssystem og hukommelse tiltrækker penis opmærksomhed.

For de fleste opstår der på et tidspunkt en lyst til at anbringe den hårde penis i en kropsåbning. Det kan være i en kvindes vagina, i partnerens anus eller mund. Hænder, fødder og en kvindes bryster kan også bruges til at stimulere penis for at udløse de muskel- og kirtelsammentrækninger, der skyder sæden ud. Samtidig udløses et nervebombardement i hjernen, der for de fleste føles ganske dejligt. Belønningshormonet dopamin spiller en central rolle. Det er heldigt, for så husker vi oplevelsen og vil gøre det igen. Så kommer der flere sædeksplosioner til flere æg, og så føres menneskearten videre.

Af mange årsager – biologi, tiltrækning, tradition, tabuer – foretrækker de fleste mænd at anbringe deres hårde penis i en kvindes vagina. Ved intensiveret gnidning af penis bringes den som oftest til udløsning. Gnidningen og en hurtig udløsning kan være skønt for manden, men kan også være en meget kort fornøjelse for kvinden, der jo har mulighed for at opleve orgasme mange gange. Her kan der flyttes grænser: Hvis manden kan styre sin udløsning, og trække både udløsningen og penis ud, vil han selv blive i den ophidsede tilstand længere og give partneren længere pirring.

Nogle mænd har erfaret, at en varm mund også er et dejligt sted at placere den hårde penis. Det er bedst, hvis partneren også synes om denne placering, måske endda kan lide det. Sådanne lyster findes! Nogle er i stand til at tage den hårde penis langt ned i halsen. Det kaldes deep throat eller DT, men kan være vanskeligt og kræver en del træning at udføre, idet brækrefleksen let udløses, hvis penis rammer drøbelen i svælget. Indføringsvinkel, tempo og penis størrelse er væsentlig for, om det ophidsede øjeblik bliver afbrudt af opkast på sengetøjet.

Nogle foretrækker at indføre deres hårde penis i partnerens anus. Det kaldes analsex og kræver en del træning, idet ringmusklen bagerst er ganske stram for at holde på tarmens indhold. Indføring af genstande i endetarmen er derved en biologisk modbevægelse, idet tarmen fra naturens side er ensrettet. Med mindre partneren er vant til analsex og kan kontrollere ringmusklens spænding skal penetrationen foregå med forsigtighed, langsomt og med masser af glidecreme. En finger eller to kombineret med glidecreme kan være en god træning. Lyder det voldsomt? Der er en del, der synes om denne form for sex, der kan stimulere det nervebesatte område omkring blærehalskirtlen, prostata. Husk kondom, hvis partnerens sygdomsstatus er ukendt.

Da der er en del bakterier i endetarmen skal penis desuden rengøres grundigt efter analsex, før den anbringes andre steder. Det er kedeligt at påføre sin partner infektioner eller grim smag i munden pga. manglende påpasselighed.

Ved vaginal eller anal penetration er det ofte penis ejermand, der styrer stimulationen gennem hastighed, vinkel, samlejestilling m.v. Partneren har dog også mulighed for at mindske og øge stimulationen ved at bruge musklerne i bækkenbunden, der omgiver skeden og anus. Bækkenbundstræning er godt for seksualiteten!

Hvis mund eller hænder bruges til at stimulere penis er der andre mulighed for at regulere påvirkningen. Her er der muligheder for at undersøge penis følsomhed i detaljer: hvor den er mest følsom for tryk og pirring med tunge, læber, fingre, negle osv.

Der er ingen facitliste over hvilken påvirkning, der er bedst, idet penis’ følsomhed varierer fra mand til mand. Hos den enkelte kan følsomheden tilmed ændre sig over tid. Hvad der var skønt i går kan være uden effekt i dag.

Det stiller krav til opfindsomheden. Dog gælder for de fleste, at når orgasmen nærmer sig skal der en vis gnidning til. Det kan overraske, hvor godt fat en hånd kan og skal tage ved et ’håndjob’, uanset at der altid skal være opmærksomhed på mandens reaktioner. Leg med lemmet og find ud af gennem iagttagelse af hans ansigtstræk, vejrtrækning og lyde om det er behageligt eller ubehageligt for ham.

Det kan give nogle gode erfaringer at arrangere legetime eller lege undersøgelse for at lære penis bedre at kende. Her er det vigtigt at aftale ord eller signaler om, hvad der er godt, og hvad der er skidt. Han kan også bindes under legen. Så har han ikke så meget at sige….

Legetøj og redskaber

Penisringe kan monteres (med eller uden apparat) om roden af penisskaftet. Penisringe kan være en hjælp til at holde rejsningen, idet den elastiske ring hindrer blodets tilbageløb. Den blodfyldte penis er mere følsom for berøring end den slappe penis. Pikbondage er en mere avanceret måde at ombinde penis og pungen med reb. Pas på med bondagen, da der er risiko for at blodforsyningen afbrydes. Afbrudt blodforsyning giver ubehagelige smerter i penis og risiko for at vævet ødelægges. Jeg henviser til hjemmesider, hvor dette er nøjere beskrevet.

Der er andre måder at pirre og stimulere penis. En perlekæde viklet om penis brugt sammen med håndmassage gir en spændende effekt. En grov børste brugt med forsigtighed, sågar groft sandpapir kan give en stærk pirring. Også området rundt om penis, pungen, inderlårene og huden bagud mod anus har mange følenerver og dermed ekstra følsomhed. Reb, klemmer, en gaffel eller andre spidse genstande, kan med forsigtighed bruges til pirring her. Kombineret med sanseberøvelse med et blindfold giver berøring af de penisnære områder en forventning om yderligere pirring, som kan forstærke ophidselsen.

Isterninger og varm stearin kan bruges til pirring. Det samme kan creme og olie med mentol, chili og andre stærke sager, men husk at pirringen skal stå mål med hensigten. Chiliolie i en rift er meget smertefuldt. Cognac, whisky eller en myntepastil i munden ved et blowjob har også en særlig effekt.

De fleste massageapparater og dildoer med indbygget vibrator produceres til kvinder, men vibrationer kan føles rigtig godt på penis og området omkring. Med kraftige vibrationer kan penis bringes til ejakulation, hvilket kan bruges til behandling mod barnløshed hos mænd med nervelæsioner og lammelser.

Piercinger

Piercinger skal udføres for pryd, ikke for effekten. Der kommer ikke nødvendigvis en øget følsomhed efter en piercing i penis, men der kan være en effekt i form af øget stimulering hos partneren. Den mest kendte penispiercing er en ‘Prince Albert’, hvor en metalring er ført gennem urinrørets åbning, og gennem det perforerede urinrør lige under penishovedet. Internettet har illustrationer, der viser de forskellige piercinger.

Piercinger gennem glans, urinrøret eller gennem huden under penis eller i pungen er smertefulde at få udført, og der er altid infektionsrisiko, når vævet gennembrydes.

Piercinger bør altid udføres af professionelle, der benytter sterilt udstyr til indgrebet. Det gør kortvarigt ondt at blive piercet og helingsprocessen tager omkring 6 uger, hvor sex må frarådes den første periode.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *